07.03.2023
Međunarodna konferencija Vode u osjetljivim i zaštićenim područjima

Banner

Otvorene su prijave sažetaka za 4. međunarodnu konferenciju Vode u osjetljivim i zaštićenim područjima, koja će se održati u Puli, od 10. do 13. travnja 2024. godine.

Konferenciju organiziraju Hrvatsko društvo za zaštitu voda i Europsko udruženje za vode (eng. European Water Association, EWA), a cilj konferencije je dati doprinos širenju znanstvenih spoznaja usmjerenih na nova, inovativna i troškovno isplativa rješenja za zaštitu voda i biološke raznolikosti, kao i na izmjene pravnoga okvira koji se odnosi na osjetljiva i zaštićena područja. Rudarsko-geološko-naftni fakultet Sveučilišta u Zagrebu je jedan od suorganizatora konferencije.

U okviru konferencije odvijat će se tematska radionica „Integralno upravljanje otpadnim vodama - od razine kućanstva do sagledavanja problema na cijelom slivnom području“, koja će se održati u srijedu, 10. travnja.

U četvrtak, 11. travnja, kreće otvaranje konferencije, a okrugli stol o pravnom okviru, koji se odnosi na osjetljiva i zaštićena područja, bit će održan istoga dana u ranim poslijepodnevnim satima. Ceremonija zatvaranja bit će održana u petak, 12. travnja, u kasnim poslijepodnevnim satima.

Posljednji dan konferencije (subota, 13. travnja) rezerviran je za dvije stručne ekskurzije: u Nacionalni park Brijuni i u unutrašnjost Istarskoga poluotoka.

Sve brojne druge informacije možete pronaći na službenoj web stranici konferencije: www.wspa2024.org

Prijave za konferenciju kreću 1. svibnja 2023.

Slika 1Slika 1
Slika 2Slika 2