Novosti

/sites/default/files/heroimages/javnost.png
Naslovna slikaNaslovna slika
U Opuzenu završeni projekti vrijedni 20 milijuna eura
U Opuzenu je svečano otvoren Centar obrane od poplava Hrvatskih voda, pušten je u rad kanalizacijski sustav Slivno - Opuzen te su završeni radova na uređenju obala Male Neretve. Navedeni projekti ukupne su vrijednosti gotovo 20 milijuna eura, a uvelike će pridonijeti podizanju standarda života stanovnika Dubrovačko – neretvanske županije i zaštiti okoliša.
12.04.2024.
Naslovna slikaNaslovna slika
Otvorena druga faza sustava navodnjavanja Kapinci-Vaška
Kod Višnjice je svečano otvoren sustav navodnjavanja Kapinci – Vaška 2. faza. To je četvrti sustav navodnjavanja poljoprivrednih površina koji je u posljednjih sedam godina otvoren na području Virovitičko-podravske županije. On će poljoprivrednicima na području općina Sopje i Suhopolje omogućiti navodnjavanje na novih 568 hektara površina, ali i sigurnost u proizvodnji te veće prinose.
10.04.2024.
Naslovna slikaNaslovna slika
Početak radova na akumulaciji Polojac u Kutini
Na kutinskom području obilježen je početak radova na akumulaciji Polojac kojemu su nazočili župan Ivan Celjak, gradonačelik Kutine Zlatko Babić i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković. Ukupna vrijednost građevinskih radova je 7,7 milijuna eura s PDV-om.
10.04.2024.
Naslovna slikaNaslovna slika
Premijer obišao nasip u Rugvici
Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković je zajedno s ravnateljicom Uprave vodnoga gospodarstvo i zaštite mora Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Elizabetom Kos i generalnim direktorom Hrvatskih voda Zoranom Đurokovićem obišao nasip u Rugvici koji nakon natječaja kreće u rekonstrukciju.
10.04.2024.
Naslovna slikaNaslovna slika
Započeli radovi na magistralnom vodovodu Delovi - Bjelovar vrijedni 16,5 milijuna eura

Obilježen je početak radova na magistralnom vodovodu Delovi - Bjelovar kojemu su nazočili ravnateljica Uprave vodnog gospodarstva i zaštite mora pri Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Elizabeta Kos, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković sa svojim zamjenikom Davor

10.04.2024.
Naslovna slikaNaslovna slika
Započeli radovi na izgradnji Crpne stanice Prelošćica
Obilježen je početak radova na izgradnji crpne stanice Prelošćica s rekonstrukcijom kanalske mreže koja gravitira na CS Prelošćica, CS Hrastelnica i CS Šašna Greda kojemu su nazočili državni tajnik Ministarstva poljiprivrede Tugomir Majdak, sisačko-moslavački župan Ivan Celjak i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.
05.04.2024.
Naslovna slikaNaslovna slika
3,5 milijuna eura za uređenje ušća vodotoka Miljašić jaruge
U Zadru je potpisan ugovor „Uređenje ušća vodotoka Miljašić jaruge I. faza“ vrijedan 3,5 milijuna eura, a potpisali su ga generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković i u ime zajednice izvođača Jet-set d.o.o. i Vodoinstalacija d.o.o. Davor Jurjević.
04.04.2024.
Naslovna slikaNaslovna slika
Započeli radovi na Projektu poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Split – Solin
U Splitu na lokaciji vodosprema Visoka, svečano su otvoreni radova na optimalizaciji spoja sustava odvodnje sjevernog sliva s rekonstrukcijom i dogradnjom sustava vodoopskrbe i odvodnje Grada Splita koji su dio „Projekta poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Split – Solin“.
04.04.2024.
Naslovna slikaNaslovna slika
Potpisan ugovor o početku izgradnje akumulacije Polojac u Kutini
U Sisku je potpisan ugovor o početku radova na izgradnji akumulacije Polojac na kutinskome području. Ugovor su, u prisutnosti župana Ivana Celjaka, potpisali generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković i predstavnik izvođača Dino Zovak. Ukupna vrijednost građevinskih radova je 7,7 milijuna eura s PDV-om.
29.03.2024.
Naslovna slikaNaslovna slika
Potpisan Četvrti dodatak Kolektivnom ugovoru za radnike Hrvatskih voda
Ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan, predsjednik Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske Denis Paradiš i predsjednik Sinidikata poljoprivrede, prehrambene industrije i vodoprivrede Hrvatske Mladen Pracaić danas su u prostoru Hrvatskih voda potpisali Četvrti dodatak Kolektivnog ugovora za radnike Hrvatskih voda. Potpisivanju je prisustvovao i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.
28.03.2024.
Naslovna slikaNaslovna slika
U Novskoj potpisani ugovori za otkup izvorišta Drenov Bok i odvodnju naselja Rajić
Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković i gradonačelnica grada Novske Marija Kušmiš prisustvovali su potpisivanju ugovora u Novskoj.
27.03.2024.
Naslovna slikaNaslovna slika
Novi broj časopisa Hrvatska vodoprivreda

Voda za mir – Voda kao sredstvo za postizanje mira“ teme su ovogodišnjeg Svjetskog dana voda 2024 kojima je posvećen prigodni broj časopisa Hrvatske vodoprivrede, donoseći brojne zanimljive članke o integralnom upravljanju vodama i suradnji s dionicima, kao alati

25.03.2024.
Naslovna slikaNaslovna slika
Svjetski dan voda obilježen u Hlebinama
Svjetski dan voda obilježava se svake godine 22. ožujka u cilju ukazivanja na važnost vode za ljudsku potrošnju i promidžbe održivog upravljanja vodnim resursima. Ove godine pod sloganom „Voda za mir!“ dan se obilježava pod temom vode kao sredstvom za postizanje mira. Nedostatak vode i nepravedna podjela dostupnih vodnih resursa često su okidač za sukobe i nestabilnosti u svijetu, posebno u kontekstu posljedica klimatskih promjena, a ovogodišnje obilježavanje poziva na zajednički rad za uravnoteženje potreba svih nas, uz predanost da nitko ne bude zapostavljen, a kako bi voda postala katalizator mirnijeg svijeta.
22.03.2024.
Naslovna slikaNaslovna slika
U Novalji otvorena najveća otočna vodosprema u Hrvatskoj

U Novalji je svečano otvorena najveća otočna vodospreme u Republici Hrvatskoj – Komorovac II. u sklopu projekta “Poboljšanje vodno komunalne infrastrukture aglomeracije Novalja”.

21.03.2024.
Naslovna slikaNaslovna slika
Potpisani ugovori za radove na Čavlima i Jelenju u sklopu projekta “Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka”

U Rijeci su svečano potpisani ugovori za izgradnju sustava odvodnje za grupu radova F - Proširenje Čavle i grupu radova G - Proširenje Jelenje, u okviru projekta „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka“, sufinanciranog sredstvima Europske unij

21.03.2024.
Naslovna slikaNaslovna slika
Ususret Svjetskom danu voda 2024.
Već 31. godinu zaredom, 22. ožujka obilježit ćemo Svjetski dan voda koji naglašava vrijednost vode i podiže svijest o globalnoj krizi s vodama. Ove godine tema Svjetskog dana voda je 'Voda za mir'.
20.03.2024.