09.05.2023
Hrvatske vode ulažu u Sisačko-moslavačku županiju 53 milijuna eura

Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković sa suradnicima i županom Sisačko-moslavačke županije Ivanom Celjakom održao je radne sastanke te obišao lokacije u županiji za koje su vezana ulaganja Hrvatskih voda. Riječ je o ulaganjima u vodoopskrbu, navodnjavanje i sanacije šteta nastalih potresom Sisačko-moslavačke županije u 2023. godini.

Nakon sastanka na temu projekta navodnjavanja u Velikoj Ludini, obilaska radova na obnovi kurije Oberhofer Hangi u mjestu Čigoć slijedio je i obilazak servisne ceste u mjestu Suvoj uz nasip koja vodi prema mjestu Gušće. Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković istaknuo je kako se u ovom trenutku gradi gotovo 19 kilometara servisnih puteva uz savske nasipe.

„Servisne ceste omogućit će brze intervencije i zaštitu stanovnika u slučaju neke nedaće ili potresnih sila. Na ovom području planiramo rekonstruirati i 35 kilometara kanalske mreže uz crpnu stanicu Šašna greda i crpnu stanicu Hrastelnica te izgraditi novu crpnu stanicu Prelošćica ukupne vrijednosti 6 milijuna eura. Ako tome dodamo ulaganje u kanalsku mrežu u iznosu 2 milijuna eura,  imamo investiciju od 8 milijuna eura koja će unaprijediti mogućnost poljoprivredne proizvodnje na ovom području. Na području cijele Sisačko-moslavačke županije provodimo projekte vrijedne 28 milijuna eura financirane iz Fonda solidarnosti EU te je pokrenuto i 25 milijuna eura vrijednih projekata iz NPOO-a “, rekao je Đuroković.

Održan je i radni sastanak u mjestu Prelošćica na temu crpne stanice Prelošćica za koju je planirana izgradnja, a vrijedna je 6 milijuna eura s PDV-om te u mjestu Budaševo na temu „Projekta restauracije riječnog rukavca Tišina“. Projekti se nastavljaju realizirati planiranom dinamikom.