02.08.2023
1.600.000 eura Ličko-senjskoj županiji za građenje vodnih građevina i poboljšanje vodno komunalne infrastrukture

U Ličko-senjskoj županiji organizirano je potpisivanje Ugovora iz program smanjenja gubitaka na području grada Senja, Ugovor o građenju vodnih građevina na području aglomeracije Senj te Sporazum o sufinanciranju uređenje vodotoka Novčica kroz centar grada Gospića. Ukupna vrijednost potpisanih ugovora iznosi 519.000 EUR koje Hrvatske vode sufinanciraju 80%, a procijenjena vrijednost radova iz sporazuma je 1.080.000 EUR-a.

Potpisivanje je održano u organizaciji župana Petryja sa suradnicima, sudjelovali su generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, direktor Vodnogospodarskog odjela za slivove sjevernog Jadrana Gordan Gašparović sa suradnicima, gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević i gradonačelnik Grada Senja Jurica Tomljanović.

Župan Petry je nakon uvodnog pozdrava nazočnima izrazio zadovoljstvo sa suradnjom s Hrvatskim vodama, potpisanim ugovorima i sporazumom kao i realizaciji investicija vezanih uz vodoopskrbu i odvodnju na području priobalja i grada Senja.

Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković zahvalio je županu na srdačnom prijemu. Istaknuo je kako Hrvatske vode na području ove županije aktivno sudjeluju i koordinirano se odvijaju brojne aktivnosti vezane uz vodotoke i infrastrukturu. Tako će se zbog rekonstrukcije stare ceste u Senju, s ciljem da se rekonstrukcija i kopanje ne izvodi dva puta, ujedno riješiti dio vodno-komunalne infrastruktura, a u Gospića će se urediti vodotok Novčica kroz centar grada te će se time omogućiti osim izgradnje šetnice i izgradnja kupališta i prijelaza u blizini benta na Murgić mlinu.

Istaknuo je da je do sada već odobreno cca 8 milijuna EUR-a iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO) na području Gospića i Ličko-senjske županije, dok je u različitim fazama aplikacija projekata u vrijednosti od 10 milijuna EUR-a.