04.12.2017
Prvašići OŠ Rugvica upoznali Hrvoja

Ponovni susret s učiteljicom Sanjom Sirovec iz OŠ Rugvica koja je s 21 učenikom prvog razreda spremno dočekala Hrvoja, razveselio nas je i pokrenuo stare uspomene. Naime, učiteljica Sanja Sirovec je s učenicima četvrtog razreda sudjelovala u natječaju „Najmlađi za vode Hrvatske 2016-2017„ s društvenom igricom „Zaplivaj s nama“ koja je zbog svoje edukativnosti i zanimljivosti postala sastavni dio četvrte slikovnice Hrvatskih voda pod nazivom „Nova Hrvojeva zgoda – Od otpadne, čista voda!“.

Odlična suradnja s ovom školom nastavila se i ove školske godine i Hrvoje je posjetio mališane, ovoga puta prvašiće. Donio je veselje u predblagdansko vrijeme Božića podjelom slikovnica svim učenicima. Vrlo znatiželjni i aktivni prvašići dizali su ruke i pratili priču o zaštiti voda, onečišćenjima i štednji vode. Podosta toga su znali, no ponešto novo i naučili. Najvažnija spoznaja i pomalo iznenađenje za pametne glavice bilo je „otkriće“ da i oni svaki dan onečišćuju vodu u kupaonici, kuhinji i školi. Spremno su prihvatili ovu ulogu i vrlo brzo zaključili da otpadne vode, koje stvaraju, moraju prvo pročistiti i tek tada ispustiti u prirodu. Važno je znati i koliko vode treba piti na dan, a posebno važno je piti „čistu“ vodu kako se ne bismo razboljeli. Naravno, na ova i slična pitanja odgovore je dao Hrvoje „šetajući“ s ruke na ruku mališana, koji su ga ponosno nosili razredom i slušali pitanja svojih prijatelja. Veliko veselje izazvala je spoznaja da će svatko od njih dobiti slikovnicu za uspomenu koju će moći ponijeti kući, nalijepiti naljepnice uz slavine i poster u sobe.

Druženje smo završili zajedničkom fotografijom i obećanjem da ćemo ponovno doći s novom pričom i avanturom Hrvoja. Zahvaljujemo učiteljici Sanji Sirovec na pozivu i gostoprimstvu i najavljujemo završne prezentacije u Istri i Sisku.