15.02.2018
Hrvoje u Zavodu za onkologiju i hematologiju povodom obilježavanja Međunarodnog dana djece oboljele od malignih bolesti

Voditeljica Škole u bolnici u Zavodu za onkologiju i hematologiju "Dr. Mladen Ćepulić" Klinike za dječje bolesti Zagreb, OŠ Izidora Kršnjavoga, Ljerkica Vinković veselo je u podnevnim satima na Valentinovo dočekala Hrvoja i predavače Hrvatskih voda.

Hodnici bolnice i bolesničke sobe odjekivali su veselim glasićima mališana uz čije bolesničke krevete je stajao Hrvoje i pozdravljao ih „peticom“. Na tren su zaboravili svoje brige i nasmijali se veselom Hrvoju kojeg je utjelovila Ljerkica Vinković. Malena Petra i Fran zasjeli su za maleni stol i poslušali Hrvojevu priču. Sa svojih četiri i pet godina spremno su prepoznavali životinjice, Hrvojeve prijatelje i s radošću uzeli slikovnice za uspomenu. Šestogodišnja vesela Nika dotrčala je za stol i odmah zgrabila Hrvoja stavljajući ga na ruku i mijenjajući glas u Hrvojev. Stavila se u ulogu Hrvoja i odglumila ga odgovarajući na naša pitanja. Tada je uslijedila priča iz Hrvojeve bare koju je pažljivo slušala i usput komentirala crteže i davala odgovore. Mala pametna glavica znala je odgovore na sva pitanja o štednji vode i otpadnim vodama. Jako se razveselila naljepnicama i posteru, najavljujući kako će nalijepiti naljepnice svuda gdje se troši voda. Nakon zajedničke fotografije i toplog pozdrava s Hrvojem i predavačima, veselo je odskakutala s dvije slikovnice u rukama, za sestru i sebe. U čekaonici je mami dotrčala mašući slikovnicama i glasno povikavši: „Gledaj, što sam sve naučila!“. Voditeljica škole nam je kasnije prenijela velike pozdrave i zahvale ostalih dvadesetak mališana, koji su dobili slikovnice i koji su im se razveselili.  

Zahvaljujemo voditeljici škole Ljerkici Vinković na pozivu i organizaciji ovog nezaboravnog druženja s mališanima, čije smo teške trenutke barem na tren prekinuli dolaskom Hrvoja, razveselili ih i izmamili osmjeh na lica. Veliko srce i ljubav djelatnika bolnice i škole, na samo Valentinovo, pokazalo nam je da ljubav ne znači samo „zaljubljenost“ i da ne traje samo jedan dan u godini. Hvala vam na ovom sjećanju i „školi“!