Uručen ugovor o izvođenju radova na zaštiti HŽ pruge u zoni retencije Ogulin

31.01.2023
Uručen ugovor o izvođenju radova na zaštiti HŽ pruge u zoni retencije Ogulin

U Karlovcu je, u sklopu koordinacijskih aktivnosti na projektima obrane od poplava na području Karlovačke županije, osobito gradova Karlovca i Ogulina, svečano uručen Ugovor o izvođenju radova na zaštiti HŽ pruge u zoni retencije Ogulin (Faza II.) u sklopu EU projekta „Zaštita od poplava grada Ogulina“. Ugovor vrijedan 7,9 milijuna EUR bez PDV-a (59,5 milijuna kuna bez PDV-a) uručio je generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, a Izvođač radova je Swietelsky d.o.o., Zagreb.

Koordinacijskim aktivnostima, kao i uručenju ugovora uz županicu Karlovačke županije Martin Furdek Hajdin nazočio je generalni direktor Hrvatskih voda sa zamjenikom Davorom Vukmirićem i suradnicima.

Ukupna vrijednost EU projekta „Zaštita od poplava grada Ogulina“ iznosi 186,1 milijun kuna, (uključujući PDV). Od toga su bespovratna sredstva 85 posto (158,3 milijuna kuna), a nacionalno sufinanciranje 15 posto (27,9 milijuna kuna).

Cilj EU projekta „Zaštita od poplava grada Ogulina“ je smanjenje poplavnog rizika, odnosno poboljšanje sustava obrane od poplava grada Ogulina. U postojećem stanju grad Ogulin izložen je učestalim poplavnim događajima uslijed velikih voda rijeke Gornje Dobre. Ovim projektom će se povećati stupanj sigurnosti grada Ogulina od poplavnih događaja.