POZIV - natječaj za osnovne škole „Najmlađi za vode Hrvatske 2019. - 2020.“

11.10.2019
POZIV - natječaj za osnovne škole „Najmlađi za vode Hrvatske 2019. - 2020.“

Povodom obilježavanja 143 godine organiziranog upravljanja vodama u Republici Hrvatskoj, Hrvatske vode objavljuju natječaj za osnovne škole pod nazivom „Najmlađi za vode Hrvatske 2019. - 2020.“. Pozivamo sve nastavnike i učitelje da se s učeničkim radovima i projektima veznim uz temu Svjetskog dana voda 2020.pod motom„Voda i klimatske promjene“uključe u navedeni natječaj Hrvatskih voda te nam do 15. veljače 2020. godine dostave materijale prema propisanim kriterijima i kategorijama.

U okviru dječjeg edukativnog programa Hrvatske vode su pokrenule i projekt „Najmlađi za vode Hrvatske“ koji je namijenjen učenicima osnovnih škola, a svojim raznovrsnim kategorijama omogućava učenicima različite izričaje na temu voda. Dosadašnja odlična suradnja s obrazovnim institucijama potaknula nas je da nastavimo s ovim projektom i aktivnostima  usmjerenim na edukaciju učenika kao neprocjenjivim modelom učenja i razumijevanja prirodnih procesa te važnosti vode za opstanak živih bića. Stoga Vas i ove godine pozivamo da sukladno temi Svjetskog dana voda 2020., sudjelujete u natječaju i razvijanju zajedničke suradnje te poticanju edukativnih programa za mlade, koji uz nastavni program dodatno obogaćuju znanje i razumijevanje utjecaja čovjeka na okoliš i prirodu.

U prilogu objave nalaze se prijavnica i natječaj „Najmlađi za vode Hrvatske 2019. - 2020.“ s kriterijima i kategorijama natječaja.

Sve dodatne informacije i pitanja o natječaju možete dobiti na mob. 099 8070663 u vremenu od 8 do 16 sati radnim danom te upitom na e-mail marija.vizner@voda.hr

Radujemo se zajedničkoj suradnji i razvijanju budućih projekata i aktivnosti u području voda!