Blagdanski broj časopisa Hrvatska vodoprivreda

23.12.2016
Blagdanski broj časopisa Hrvatska vodoprivreda

Blagdansko vrijeme u svaki dom unosi trenutke sjećanja i rezimiranja svega što se dogodilo u protekloj godini. Pozivamo vas da u tim trenucima prelistate novi 217. broj časopisa Hrvatska vodoprivreda i prisjetite se aktualnih tema koje su obilježile proteklo razdoblje te uživate u zanimljivim člancima o svijetu koji nas okružuje. Projekti na rijeci Dravi po mnogočemu odražavaju trendove upravljanja vodama u Hrvatskoj, usmjerene prema široj zajednici i suživotu s rijekama. Stručnim člancima predstavljamo pitanja kvalitete vode za piće splitskog područja, vodoopskrbe otoka Paga te uspjehe desetogodišnjeg razdoblja provedbe nacionalnog projekta navodnjavanja. Posebno mjesto na stranicama časopisa zauzeo je Vukovar – grad heroj, mjesto posebnog pijeteta, kao i svečano obilježavanje 140 godina upravljanja vodama u Hrvatskoj. Uz mnoge aktualne teme, prekrasnim fotografijama predstavljene su teme poplavnih dravskih šuma, Plitvičkih jezera, podvodnog svijeta Vranskog jezera sve do norveških fjordova. Životna priča bjeloglavih supova te predstavljanje invazivnih vrsta učinit će vaše blagdanske dane još zanimljivijima. Prisjećanje na mitove o velikim poplavama podsjetit će nas još jednom koliko je voda važna, kakav je snažan utjecaj imala na život i vjerovanja ljudi. Posebno mjesto u blagdansko vrijeme našim mislima i srcima zauzimaju djeca. Pozivamo vas da s Hrvojem zaronite u svijet mašte i uživate u školskim i vrtićkim prezentacijama o kojima najbolje govore nasmijana dječja lica.


I ovaj puta u kreiranju časopisa sudjelovali su stručnjaci vodnoga gospodarstva te mnogi suradnici iz područja prirode, okoliša, umjetnosti, obrazovanja i kulture. Stoga se i časopis u nakladi od 2.500 primjeraka distribuira izvan granica i diljem Hrvatske svim državnim upravnim tijelima, jedinicama regionalne i lokalne samouprave, nacionalnim parkovima i parkovima prirode, županijskim ustanovama za zaštitu prirode, bibliotekama, znanstvenim institucijama, agencijama i zavodima, fakultetima, pojedinim školama i svima drugim ustanovama i pojedincima kojima je voda i njezino očuvanje osnovna misao i zadaća. Ovaj nagrađivani časopis, koji pod ovim nazivom izlazi od davne 1992. godine, moguće je prelistati i na web stranicama Hrvatskih voda čime smo omogućili uvid u sadržaj, većem broju čitatelja.


Uz čestitku povodom nastupajućih blagdana, želimo vam da uživate u šarenim bojama blagdanskog stola i doma te s novim idejama i prijedlozima uđete u novu godinu. Tko zna, možda baš netko od vas bude inspiriran novim brojem časopisa i uključi se u promociju i očuvanje naših voda!