Vukovar bogatiji za sedam radnih vozila nabavljenih u sklopu projekta „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture grada Vukovara“

28.10.2016
Vukovar bogatiji za sedam radnih vozila nabavljenih u sklopu projekta „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture grada Vukovara“

Riječ je o specijalnim, radnim i transportnim vozilima ukupne vrijednosti 4.334.789,87 kuna (bez PDV-a), a koja su danas direktorici tvrtke „Vodovod grada Vukovara“ Milici Zebec svečano predana ispred gradske uprave Grada Vukovara. Na svečanosti primopredaje sudjelovali su i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, pomoćnik ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Dragan Jelić, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić te generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.

Nazočni su se u svojim obraćanjima pohvalno izjasnili o napretku ovog infrastrukturnog projekta čija je provedba u punom jeku, zahvaljujući kojem će grad Vukovar i općine Borovo, Bogdanovci i Trpinja dobiti modernu vodnokomunalnu infrastrukturu kakvu zaslužuju, a poboljšat će se i kvaliteta života i zdravlje ljudi, zaštititi i očuvati okoliš te će se uskladiti odvodnja i pročišćavanje otpadnih voda s domaćim i EU propisima. Po završetku projekta 2018. godine očekuje se da će pokrivenost sustavom odvodnje na području provedbe narasti na visokih 96 posto, a sustavom vodoopskrbe na 97 posto. „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture grada Vukovara“ najveći je infrastrukturni projekt u Vukovarsko-srijemskoj županiji, vrijedan gotovo 362 milijuna kuna a Europska unija sufinancira provedbu ovog projekta s više od 70 posto iznosa.

Tvrtka „Agra trgovina“ iz Zagreba isporučila je autocisternu za pitku vodu, tvrtka „PK“ iz Škrljeva isporučila je dva hidraulična bagera te rovokopač-utovarivač dok je tvrtka „AutoHrvatska prodajni servisni centri“ iz Hrvatskog Leskovca isporučila dva vozila za prijevoz radnika i materijala te kamion-kiper. Tijekom sljedećeg mjeseca očekuje se isporuka i preostala dva naručena vozila, riječ je o specijalnom kombiniranom vozilu za čišćenje kanalizacijskih cijevi i slivnika te transportnom vozilu do 3,5 t nosivosti-kiperu. Vrijednost ova dva preostala vozila iznosi više od 3,2 milijuna kuna (bez PDV-a) pa će po njihovoj isporuci Vodovod grada Vukovara imati nove opreme vrijedne preko 7,5 milijuna kuna (bez PDV-a).